De behandeling

Voor het opstarten van BSR behandelingen worden standaard drie afspraken gemaakt op dag 1, dag 4/5 en dag 11.
Dit kan zijn in het ritme van maandag, donderdag en de donderdag daarna 
of dinsdag, vrijdag en de vrijdag daarna 
of vrijdag, maandag en de maandag daarna.

De eerste afspraak duurt 45-60 minuten voor de intake, de uitleg en de eerste behandeling. Vervolgbehandelingen duren 25-30 minuten.

Na het intakegesprek neemt u staande plaats op de speciale, comfortabele behandeltafel. De behandelaar laat de bank rustig kantelen tot een horizontale ligging. U blijft geheel gekleed en kunt uw schoenen aanhouden.
Baby's tot ongeveer 18 maanden worden behandeld terwijl ze op de buik van de moeder of vader liggen, en in sommige gevallen op hun schoot zitten.

Nadat de spanningsrichting is vastgesteld, geeft de practitioner handmatig de lichte impulsen op de juiste plaats en in de juiste richting m.n. langs de wervelkolom. Deze techniek geeft de spieren het vriendelijke verzoek door om de opgeslagen spanning los te laten. Zodra dat gebeurt, zal het lichaam beginnen met herstellen door het natuurlijk aanwezige vermogen.

Alle gegevens worden op de cliëntenkaart genoteerd om na te gaan hoe uw herstelproces verloopt. Naar aanleiding daarvan worden vervolgafspraken gemaakt.

Iemand die met  BSR begint, stapt een proces van herstellen in. Het is niet te zeggen hoe lang dat duurt of hoe snel er reacties zullen zijn, maar de jarenlange ervaring leert dat er meestal vanaf het begin effecten merkbaar zijn. Met wat geduld en doorzettingsvermogen lukt het de meesten om hun oorspronkelijk goed funcionerende lichaam weer terug te krijgen.